Informace ze světa Internetu hlavně o včelách a včelařích, a česky

8 rad pro vaření s medem

4. září 2008 v 18:07 | Eman |  Med
Tady je 8 užitečných rad aby bylo vaření s medem snadnější.

1. Skladujte med při pokojové teplotě - nikoli v ledničce.
2. Med uchovávejte v těsně uzavřené sklenici, protože přitahuje hmyz a ztrácí vůni.
3. Pokud používáte med na pečení, můžete nahradit 3/4 šálkem medu za 1 šálek cukru.(medu stačí o 1/4 méně)
4. Když nahrazujete medem cukr, snižte množství tekutých přísad o 1/4 šálku za každý šálek použitého medu.
5. Když používáte med k vaření použitím odměřovacího šálku k měření jiných tekutých přísad, med odměřujte nakonec. Lépe vytéká když je vlhký.
6. Zkrystalizovaný med se rozpustí umístěním medu ve sklenici do pekáče teplé vody až se krystaly rozpustí.
7. Když nahrazujete medem při pečení, snižte pečící teplotu o 25.
8. Přidejte 1/4 čajové lžičky jedlé sody na každý šálek medu, aby se neutralizovala kyselost medu.
Med je přírodní, nezpracované sladidlo. Nahrazuju jím všude kde je to možné při pečení a vaření místo cukru. Kdykoli je to možné, získávám med od místního včelaře, místo ze supermarketu. Raději podpořím malé nezávislé včelaře než velké provozy, které nemají vždy na srdci zájmy včel.
___________________________________________________________________________
Zajímavost:
Dr. C. C. Miller (1831 - 1920) byl praktický komerční včelař, který se specializoval na výrobu plástečkového medu. Původně byl praktický lékař, ale vzdal tuto profesi a choval včely a psal o včelařství.
Jeden z jeho citátů: Když Noe sestavil archu a vzal na její palubu párek od každého zvířecího druhu, určitě musel vzít 3 včely - matku, trubce a dělnici.
(Bibli je potřeba poopravit)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama