Informace ze světa Internetu hlavně o včelách a včelařích, a česky

Víte co je to trubčí mléko?

23. března 2008 v 19:19 | Eman |  Zajímavé zprávy o včelách a jejich produktech
Co to je?

Trubčí mléko je vyráběno homogenizací z pečlivě vybíraných larev bez chitinové kostry. Je to velmi složitý proce a proto je výroba omezena - a takto popisuje tento produkt stránka Beehive Products / Drone Milk
Na rozdíl od mateří kašičky trubčí plod obsahuje hodně funkčních skupin sulfhydrických enzymů, stejně tak testosteron, progesteron oestradiol. Proteiny jsou hlavně reprezentovány volnými aminokyselinami a stravitelnými transportními oligopeptidy.

Díky těmto ingredientům přispívá trubčí mléko k rychlejší regeneraci biochemických, hmotnostních a metrických charakteristik varlat a prostaty, a tím stimulování centrálních mechanismu regulujících rychlost androgenizace.
Klinické testy ukazují, že trubčí mléko reguluje aktivitu centrálního nervového systému, podporuje pozitivní morální kondici a lepší chuť k jídlu, také přispívá k lepšímu spánku. Produkt včelstva je důležitý pro dospělé a děti v případě fyzického, sexuálního a mentálního zaostávání ve vývoji.
Gerontologie používá trubčí mléko jako výborný energetický a zdravotní stimulant a posilující lék. Trubčí homogenát je doporučován pro aktivní lidi a milovníky extrémních sportů.

Trubčí mléko bylo prý užíváno již ve starověké Číně. Archeologové našli recept vyrytý na bambusu v hrobu Mah-Wan-Dui, Dynastie Khan, provincie Huan.
…podle některých údajů je biologická aktivita homogenátu trubčího plodu vyšší než mateří kašičky.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Anton Turčáni Anton Turčáni | E-mail | 23. března 2008 v 22:30 | Reagovat

Ja som pred 15-timi rokmi trúdie mlieko, nazval som to trúdí výťažok (TV), ktorý som používal na rôzne účely, tak pre včely, ako aj pre ľudí. Okrem toho čo je uvedené v príspevku, TV obsahuje až 63% bielkovín, tekuté oleje a nespočetný rad vitamínov.

TV som získaval jednoduchým, ale pomerne účinným spôsobom. Vybrané včelstvá dostávali  v rovnakom čase (už v čase kvitnutia vŕb) stavebné rámiky (volná stavba). Trúdí plod som vyrezával tesne pred  zaviečkovaním prvých TB. Pripravil som si pevnú ľanovú doma tkanúj látku, do ktorej som naložil primerané váhové množstvo trúdieho plodu, rozmiagal-rozmačkal a krútením uzlíka som vytlačil obsah do širšej nádoby. Dobrá by bola odstredivka či odšťavovač ovocia.

Vytlačený obsah bol vhodný na použitie. TV sa mohol určitý čas držať v chladničkách, ešte lepšie v mrazničkách a postupne využívať.

Vo včelárskej praxi som TV využíval na prípravu hodnotného krmiva pripraveného z fondánu, do ktorého som za horúca vmiešal primerané množstvo TV. Pri chove matiek, je to vhodné  výživné  krmivo a k tomu lacné.

Včely ho rady odoberali, až na to, že často vyschýnalo

Neraz som robil typickú omeletu  len z tohoto výťažku, nebola horšia od vyječnej omelety, akurát bola niekedy sladká. Medzi plodom bol aj nektár. Bielkoviny sa rýchlo  na tuku-maslo a cibuľke udusili, bola to typická omeleta a každý kto ju jedol si jej chuť pochvaľoval.

Príprava mliečnych koktailov, mlieko, TV, med, ovocná dreň - maliny a iné odšťavené ovocie.

V Nepále dobre vedia čo jedia (včelie larvy) a pijú, hlavne starší muži. Sú vraj potentní až do smrti.

Anton

2 Eman Eman | E-mail | Web | 24. března 2008 v 8:30 | Reagovat

Myslím, že lepší reklama na trubčí mléko se tu nemohla objevit. Tvoje známá vitalita a přehled ve všem kolem včel jsou nejlepším důkazem prospěšnosti včelích produktů na zdraví.

3 Anton Turčáni Anton Turčáni | E-mail | 24. března 2008 v 11:06 | Reagovat

Ja osobne už niekoľko rokov s "trúdim mliekom" nerobím, ale zdá sa mi, že činnosť znovu obnovím. Kaď to prospieva nepálskym kmeťom, pomôže to aj mne. Mužská vitalita sa pomaly začína vytrácať, treba ju niečim podnietiť (veď  aj včely podnecujeme, aby lepšie plodovali).

Zameriam sa na koktaily, ktoré keď sú dobre pripravené a zladené komponenty chutia deťom ale i dospelým. Ako som spomenul v prvom vstupe, produkt sa dá dlho uchovávať v natívnom stave aj dlhšiu dobu, bez známky poškodenia. V chladničke len asi 1-2 týždne a keď sa ponechá dlhšie, tak to zapácha ako skazené  Mäso.

Mám spracovaný článok, ak by bol záujem od čitateľov, mohol by som  ho zaslať.  Anton

4 Eman Eman | E-mail | Web | 24. března 2008 v 16:39 | Reagovat

Sem s ním :-)

5 eman eman | E-mail | Web | 8. dubna 2008 v 12:19 | Reagovat

Nekazí se to? Musí se to uchovávat v mrazničce?

6 Anton Turčáni Anton Turčáni | E-mail | 9. dubna 2008 v 6:25 | Reagovat

Pripravené krmivo sa nekazí a nie je ho potrebné držať v chladničke. Krmivo sa spracúva pri teplote 118˚C. Samotný proteínový výťažok, však v chladničke ho môžeme skladovať max. týždeň, ak začne jeho rozklad, tak zapácha horšie,ako pokazené mäso. Technologický postup výroby PROFON-T uverejním do týždňa.

7 Pavel Pavel | E-mail | 30. dubna 2008 v 18:00 | Reagovat

Chtěl bych to zkusit, ale nevím v jakém množství se to může denně užívat.

8 Arnyk Arnyk | E-mail | 24. června 2012 v 4:24 | Reagovat

Zajímalo by mne,co obsahuje trubčí plod...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama