Informace ze světa Internetu hlavně o včelách a včelařích, a česky

Upečte si jablkový koláč s medem

26. února 2008 v 17:35 | Eman |  Recepty s medem a produkty včel
Suroviny: Těsto - 140 g mouky,140 g tvarohu, 140 g másla, 1 sáček vanilkového cukru,

1 špetka pečícího prášku, špetka soli, trocha másla pro formu, trochu mouky ke zpracování, dortová forma o průměru 24 cm. Obloha- 700 g jablek, 1/8 l smetany, 130 g medu, 2 lžíce tuzemáku (rumu), 2 lžíce mouky, ½ citronu, 150 g třešňové marmelády.
Postup: všechny přísady těsta rychle zahněteme a dáme asi na půl hodiny odstát. Formu vymastíme máslem. Těsto omoučenými prsty vtlačíme do formy a vytáhneme asi třícentimetrový lem. Jablka omyjeme, oloupeme. Vyřízneme jádřince a nakrájíme na plátky, přitom je stále pokapáváme citronem. V předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 20 minut pečeme. Šlehačku, med a tuzemák (rum) zatím promícháme. Lehce nasypeme mouku a dále mícháme, aby nevznikly hrudky. Po 20 minutách přelijeme přes koláč. Při stejné teplotě dalších 30 minut pečeme. Třešňovou marmeládu přihřejeme a ještě teplý koláč jí potřeme.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama