Informace ze světa Internetu hlavně o včelách a včelařích, a česky

Domácí preclíky s medem

11. února 2008 v 18:20 | Eman |  Recepty s medem a produkty včel
INGREDIENCE:
1 čaj. lžička medu

1 polévková lžíce kvasnic
1/2 šálku teplé vody
1 1/3 šálku mouky
1 čaj. lžička soli

POSTUP:
Předehřát troubu na 160 st.C. Vložit kvasnice do malé misky s vodou a medem. Trochu zamíchat a nechat směs asi 5 minut. Smísit mouku a sůl ve středně velké míse. Po 5 minutách zkontrolovat směs kvasnic. Měla by být větší a s bublinkami. Přidat směs k mouce a soli. Zamíchat dohromady. Začít lžící, dokončit rukama. Těsto je hotovo, když je trochu drobivé a vločkovité. Dát těsto na vál a hníst ho jako když si hrajete s jílem. Uhníst ho do velkého balonu. Rozdělit kousky těsta velikosti gumového míčku. Pomocí rukou uválet tenkého hada. Zakroutit hada do tvaru preclíku, a dát ho na pečící plech. Udělat asi 12 preclíků. Péci po 10 minut a nechat mírně schladit před jídlem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama