Informace ze světa Internetu hlavně o včelách a včelařích, a česky

Broskvový koláč s tvarohovou polevou

28. února 2008 v 17:47 | Eman |  Recepty s medem a produkty včel
Suroviny: Těsto - 140 g mouky, 140 g tvarohu, 140 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, špetka prášku do pečiva, špetka soli, trochu másla pro formu, trochu mouky ke zpracování, dortová forma o průměru 24 cm. Obloha 70 g broskví.

Tvarohový přeliv - 2 žloutky, 250 g tvarohu, 70 g medu, 2 lžíce tuzemáku (rumu), 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce mouky, 2 bílky.
Postup: Broskve omyjeme a nakrájíme na plátky. Potom je rozprostřeme na těsto a v předehřáté troubě při teplotě 180°C asi 20 minut pečeme. Mezitím promícháme žloutky, tvaroh, med, tuzemák (rum) , citrónovou šťávu a mouku. Bílek hustě zpěníme a podtáhneme pod tvarohovou masu. Po 20 minutách přelijeme přes broskvový koláč a při stejné teplotě (180°C) pečeme dalších 40 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama