Informace ze světa Internetu hlavně o včelách a včelařích, a česky

O medovině na Internetu

15. října 2007 v 18:02 | Eman |  Medovina

The Mead Maker's Page

Mead Made Easy


mead made complicated



The Basics of Mead Fermentation

Cunnan

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jiri Spisar Jiri Spisar | E-mail | Web | 15. dubna 2009 v 0:42 | Reagovat

O medovině
Pí medovina Elisa / Hromčík
Nápoj vyjímečné jiskrné kvality, který vznikl kombinací původních rodinných receptur firmy Hromčík a Pí – vody, vody upravené technologií Bio Control System. Medovina Elisa je lahodný nápoj, který podle starých kronik pili již naši předkové. Medovina se vyrábí netepelnou cestou, tzv. za studena výhradně z českého medu, což znamená, že se medovina nevaří. a dozrává v hlubokých klimatizovaných sklepeních. Do medoviny není přidáván rafinovaný líh, obsah alkoholu vzniká pouze kvašením medu. Do hustého medového roztoku se přidají ušlechtilé kvasinky, které podporují kvašení a směřují kvas co k největšímu vzniku alkoholu. Obsah alkoholu je 12%.
Po vykvašení se medovina přepustí do chladných sklepů, kde dozrává a postupně se vyčeřuje, dochucuje a filtruje, aby se dosáhlo co nejvyšší čirosti. Celý proces trvá přes jeden rok, než se hotová medovina dostane do lahví. K dochucení se používají výhradně přírodní byliny a koření, ze kterých se chuť získává vyloužením (macerováním) v lihu. Rodinná receptura vznikla z dlouhodobé zkušenosti.Medovinu Elisu vyrábí firma Hromčík v 5 příchutích - klasická hořká, sherry, skořice, mandle a ořech.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama