Informace ze světa Internetu hlavně o včelách a včelařích, a česky

Komentáře

Zobrazit vše (274)
Zobrazit starší komentáře

201 Eman Eman | 25. listopadu 2013 v 8:13 | Reagovat

[200]:Mám zkušenost s Dolskými kv. před delším čase že mi nefungovaly. Těžko něco dokazovat a reklamovat a tak pro mě  prostě přestaly existovat. Po přechodu na Schimanski Power, kterých jsem koupil velkou dávku a mám je ještě funkční v mrazáku (snad 5 let) se vždy zákvas rozjel v řádu hodin. Jednou jsem použil v době před Schiman. obyčejné droždí (do buchet), které se rozkvasilo rychle a nepoznal jsem rozdíl. Jestli se to tak pomalu rozkvašuje, řešil bych to nouzově droždím.

202 jirka jirka | Web | 3. prosince 2013 v 0:47 | Reagovat

Ty dolské kvasinky se mi povedly opravdu dobře jen jednou. Schodou okolností to bylo poprvé co jsem to zkoušel. Při dalších pokusech to byla vždycky katastrofa. Udělal jsem si i thermokomoru, aby měli optimální podmínky pro kvašení, ale s technikou která nedokáže udržet rozmezí dvou stupňů to nejde. Je to zbytečne nákladná investice. Na radu známého jsem zkusil kvasinky Shimansky Power a už dva roky nemám sebemenší problém. Perfektně kvasí, žádné rozkvášení a medovina je chutná a krásně čirá. Všem doporučuji. ;-)

203 pavel b. pavel b. | E-mail | 23. ledna 2014 v 16:30 | Reagovat

to Jirka:
schimanski je jistota.
taky mi funguje Fermivin PDM.
u obou není zákvas potřeba, pouze rozdělat dle návodu.

btv, používáš živnou sůl - přiměřené množství i do zákvasu.

204 Vena Vena | E-mail | 22. srpna 2014 v 7:22 | Reagovat

[197]:Také jsem letos zkusil medovinu, ale mám ocet. Nevím, jestli jsem udělal chybu, že jsem jí vařil jenom 15 minut a když se neobjevovala pěna, tak jsem toho nechal, a nebo jestli jsem to po prvním bouřlivém kvašení (to to ještě pěkně vonělo) nalil do demižonu ve kterém zoctovatěl rybízák (bráchovi, ale je to už 10 let). Demižon byl suchej, ale na stěnách vevnitř byly vidět zbytky po tom rybízáku. Někde jsem četl, že když v demižonu jednou něco zoctovatělo, že už se nedá nikdy použít. Poradil by někdo? díky Vena

205 Eman Eman | 22. srpna 2014 v 8:07 | Reagovat

[204]: Příčina zoctování je zřejmě v nesterilním demižonu. Vaření medu se dělá pro odstranění bílkovin, zejména u řepkového medu. Podmínky octového kvašení jsou kvasinky (nalétají i z okolí) a přístup vzduchu. Demižon jste měl desinfikovat například horkým louhem NaOH.

206 Vena Vena | E-mail | 22. srpna 2014 v 15:30 | Reagovat

[205]: Díky za radu. Zkusím to tím louhem vyčistit a příští rok jdu do toho zase. Múžu se ještě zeptat? Musím vyčistit louhem i tu platovou nádobu v které jsem to měl na to první bouřlivé kvašení? A pak ještě jestli má cenu vysiřovat nádoby? Díky moc za případné rady. Vena

207 Eman Eman | 22. srpna 2014 v 21:30 | Reagovat

Louh rozpustí přilepené nečistoty a dezinfikuje povrch. Sířit se pak nemusí. Vydezinfikovat je potřeba všechny nádoby, trychtýře, hadičky, ve kterých medový roztok bude.

208 PetraK. PetraK. | 25. srpna 2014 v 8:25 | Reagovat

Ahoj, tak sem se též rozhodla pro výrobu medoviny. Objednala jsem kvasinky Dolské i Schimanski ( ty mi ještě nedorazily). Z dolských jsem připravila zákvas a po třech dnech není vidět žádná práce...bublinky, šumění ani zamléčnění. Něco jsem o tom přečetla ( diskuze, fóra, rady) ale zatím jsem spíš jen teoretik :-D . Asi bude rozumnější si počkat na kvasinky Schimanski že? Jinak medový roztok bude 1:2 a budu převařovat. Nechci se pouštět do nějakých větších rizik, abych hned první medovinu nevylívala... 8-) . Krásný den a držte mi palce ;-)

209 PetraK PetraK | 25. srpna 2014 v 9:05 | Reagovat

Jestě jeden dotázek: v mrazáku mám nějaký loňský mošt ( lehce perlí). Myslíte, že ho tam můžu přidat?

210 Eman Eman | 25. srpna 2014 v 9:15 | Reagovat

[208]: Držím palce a jsem přesvědčen, že se to podaří. Pokud zákvas rychle (hodiny-den) nepracuje ani při teplotě (>25-30C + řidší roztok medu) = (velká pěna, "hrnečku vař"), nevěřil bych mu, je mrtvý. Pak je lepší obyčejné droždí. Poměr 1 : 2 není jasný (objem?, hmotnost?). Dělám roztok s hustotou 1,10-1,12. Obsah alkoholu bude pak 13 - 15%, dosladit medem lze i později.

211 PetraK PetraK | 25. srpna 2014 v 9:31 | Reagovat

1 díl medu, 2 vody...ale pro jistotu koupím hustoměr :-) . Nezůstává po droždí nějaká pachuť? Kolik se dává a myslíte to obyčejné?

212 Eman Eman | 25. srpna 2014 v 9:33 | Reagovat

[209]: Asi to tím nezkazíte, ale já bych to z principu nedělal. Nevím co bych tím získal. Až bude medovina hotová, je s ní v malém množství možné zkoušet všelijaké koktejly.

213 PetraK PetraK | 25. srpna 2014 v 9:39 | Reagovat

V nějaké diskuzi jsem četla že je to dobrý přidat kvůli kvašení, že s tím kvasinky nemají takovou práci, ale jak sem psala zatím jsem opravdu jen teoretik a dám na rady zkušenějších... Nerada bych pak vylívala 50 l něčeho tak dobrého :-)

214 LukyCB LukyCB | 25. srpna 2014 v 21:47 | Reagovat

Poradili byste mi prosím, kolik let může medovina zrát ve sklepě v závislosti na hustotě břečky či % alkoholu v medovině? Existuje pro to nějaká tabulka??? Děkuju :-)

215 PetraK PetraK | 26. srpna 2014 v 20:47 | Reagovat

Tak jsem koupila moštoměr, dnes jsem svařila medový roztok a naměřila jsem asi 19 jednotek na moštoměru. Není to málo? Použito 14.5 kg medu na zhruba 41l roztoku, váha 42,9 kg.

216 Ondra Ondra | E-mail | 29. srpna 2014 v 18:16 | Reagovat

Zdravím,
můžu se zeptat, co udělá s medovinou chmel? Má to nějaký vliv na chuť?
Díky.

217 Eman Eman | 30. srpna 2014 v 8:51 | Reagovat

[216]: Dá jí nahořklou pivní chuť. Zkoušel jsem a není to špatné. Věc vkusu.

218 Pavel Pavel | 6. září 2014 v 17:18 | Reagovat

Po hlavním kvašení přelíváte medovinu do demižonu až po okraj, jo? A i tak zavíráte demižon kvasnou zátkou? Někde jsem četl, že stačí dát místo špuntu vatu. A ještě jeden dotaz, kdy považujete medovinu za hotovou? Od kdy máte jistotu, že když ji např. v láhvích dáte do sklepa, že už nebude kvasit? Děkuji za reakce, Pavel.

219 Eman Eman | 7. září 2014 v 14:43 | Reagovat

[218]: Kvasné zátky (bublačky) nepoužívám. Podle druhu medu, počáteční hustoty a dalších podmínek kvašení (pH, teplota), je "hotová" medovina po 6 měsících až 1 roce. Obsahuje-li cukr, může se rozkvasit v teple i "hotová" a změnit chuť. Jistotu nemáme nikdy, pokud se medovina nesterilizuje, nebo neumrtví přídavkem lihu.

220 Pavel Pavel | 10. září 2014 v 11:04 | Reagovat

[219]:A co teda používáte místo zátky? Nebo necháváte kvasit medovinu na vzduchu? A ještě jeden dotaz. Asi na někoho, kdo používá kvasné zátky. Dal jsem "medovinu" před týdnem do demižonu zalil kvasem, zavřel kvasnou zátku a čekám na bublání. Ale ono nic?! V nálevu se něco děje, vytvořila se pěna jak od piva, čili něco tam kvasí, ale asi málo, protože skrz kvasnou zátku zatím neprošla ani bublina. Tak kde můžu dělat chybu? Nebo ta medovina kvasí opravdu tak pomalu? :-? Díky za vaše zkušenosti Pavel.

221 Eman Eman | 10. září 2014 v 11:57 | Reagovat

[220]: Používám v principu to, co vy s vaší "kvasnou zátkou", kterou určitě nemáte řádně utěsněnou a CO2 vám uniká mimo trubičku :-). To, že mi roztok kvasí poznám ihned po zahýbání demižonem a vidím bublinky nebo pěnu na hladině. Nekvasící roztok vypadá jako voda.

222 Pavel Pavel | 12. září 2014 v 13:03 | Reagovat

[221]:Vše kolem zátky jsem zalil voskem, nechce se mi věřit, že by CO2 unikal někde kolem. Ale na druhou stranu, na povrchu budoucí medoviny je pěna, podobně jako na pivu, ale mnohem řidší. A když přiložím k demižonu ucho, slyším bublinky, slyším, že to tam pracuje. Tak nevím co dělat. Nechat to tak a za dva měsíce přelít? Nebo nějak aktivně zasáhnout? Říkal jsem si, že bych dolil ještě jeden zákvas, nebo to nějak zateplil, ...? Poradíte? Pavel.

223 PetraK PetraK | 3. října 2014 v 11:22 | Reagovat

Dnes jsem poprvé stáčela medovinku. První sladší, druhá trochu sušší, ale obě dobré. Když sem smíchala půl na půl tak pro mě absolutně ideální chuť. Obě holky mají o něco přes 3 kg méně. Už teď se těším až bude vyzrálá :-D . Ale je teda taková ostřejší...stratí se to zráním? Krásný den P.K.

224 Petr Petr | E-mail | 19. října 2014 v 13:43 | Reagovat

Tak i ja bych se na neco zeptal.Bude mit na medovinu nejaky vliv,ze se nedokazi u roztoku dostat na teplotu 25st?Muj roztok ma stalou teplotu 23st. a krasne kvasi,tak nevim.Dekuji za pripadnou odpoved.

225 Eman Eman | 19. října 2014 v 16:41 | Reagovat

Když to dobře kvasí, tak není co řešit. Teplota, pH (4.5), druh kvasinek, druh medu, hustota roztoku... To jsou činitelé pro dobrý život kvasinek. Problém je, když se roztok nechce rozkvasit.

226 petr petr | 20. října 2014 v 17:14 | Reagovat

Nemusim se tedy bat,ze to budu vylevat do zachodu,kdyz nemam teplotu 25st. jak vsude pisi?Snad se to povede.Varim doma i pivo a to se vzdycky povedlo,ale tady nevim.No necham se prekvapit a vysledek pak kdyz tak napisi,ale to si budu muset jeste pockat.

227 Pavel Sláma Pavel Sláma | 18. listopadu 2014 v 12:15 | Reagovat

Dobrý den,
měl bych dotaz.
Mám 50l medoviny v demižonu, nyní je stará přes pět měsíců, ale je stále kalná. Chuť není špatná, ale ne a ne se vyčeřit. Nyní jsem zkoušel aplikovat bentonit, tak uvidím. Ale kdyby to nezabralo, tak co s tím, nechat ještě uležet nebo udělat nějaký zásah?
Děkuji za případné odpovědi.

228 petr petr | E-mail | 18. listopadu 2014 v 18:08 | Reagovat

Tak medovina pomalu dokvasuje a ja jsem ji jeste promichnul,aby kvasinky nenechali v medovine ani zbytek cukru a premenily ho v alkohol.Chci se jen zeptat,jelikoz jsem medovinu zkousel a je v ni strasne vyrazny hrebicek,jestli se ta chut da nejak srazit?Dekuji za odpoved Petr

229 Petr Petr | 20. listopadu 2014 v 17:22 | Reagovat

[227]:Ja nejsem zadny znalec a delam medovinu poprve a mam ji pekne cirou.Nekde jsem cetl,ze aby byla medovina pekne cira je potreba do ni dat skorici a udelal jsem tak a abych rekl pravdu,tak me prekvapilo,ze je cira jak voda.Pokud to neni tim,tak pak to zvladl hrebicek a nebo badian,ktery jsem tam dal taky.

230 Karel Karel | E-mail | 3. února 2016 v 18:07 | Reagovat

Dobrý den,

omlouvám se, že vyrušuji. Jen bych se chtěl zeptat, když mi kvasí medovina 3 týden, jestli je možné dolít do ní roztok vody a medu, abych doplnil volné místo v demižonu. Nevypadá to, že by hrozilo ucpání kvasné zátky. A pak bych to nechal ještě týden, dva... podle chování, stočil a dal do sklepa.

Děkuji

231 Eman Eman | 4. února 2016 v 6:40 | Reagovat

[230]: Je to možné, ale zpozdí to proces zrání všeho. Jestli se kvasící medovina čistí, raději bych stočil horní větší část do menšího demižonu a dal do sklepa a ten roztok medu spojil se zbytkem a nechal v teple kvasit. Demižony různých velikostí se hodí.

232 Karel Karel | E-mail | 4. února 2016 v 9:09 | Reagovat

A můžu použít na kvašení plastový kanystr (HDPE)? S potravinářským atestem a UN certifikací

233 Pavel Pavel | E-mail | 25. června 2016 v 21:49 | Reagovat

Zdravím všechny. Pohrávám si s mylšenkou taky si pár litrů medoviny vyrobit, ale upřímně mám celkem strach, že to na poprvý vyleju a je mi toho medu líto. Dá se to vyrábět i v menším množství? Třeba jen v demižonu na 10 nebo 25 litrů?

234 Eman Eman | 26. června 2016 v 6:53 | Reagovat

Dá se i v 5 litrovém. Nevidím důvod proč ne. Pokud se dodrží zásady, povést se to musí.

235 Snake Snake | E-mail | 1. srpna 2016 v 20:12 | Reagovat

Zdravím
Chci si zkusit udělat medovinu (jen pokus na 10L demižonu) a chtěl bych vědět jakou vodu použít? Dneska je spoustu druhů vody jako například jestli je lepší ta z kohoutku, koupit kojeneckou, minerální...

236 Snake Snake | E-mail | 1. srpna 2016 v 20:28 | Reagovat

Jestli jsem to pochopil správně měl bych použít 3L medu a 7L vody (8L jelikož se asi litr vařením vypaří) (10L demižon)?
V jakém objemu vytvořit zakvas?

Děkuji za odpovědi

237 monetta monetta | Web | 8. září 2016 v 6:12 | Reagovat

rychlá půjčka na měsíc ???

238 does does | E-mail | Web | 2. února 2017 v 9:41 | Reagovat

Hello!
http://pur2via.com/ ,  , http://pur2cia.com/ ,  ,

239 irovel_online irovel_online | E-mail | Web | 7. února 2017 v 22:31 | Reagovat

Hello!
http://www.irov2online.com/ ,  , http://compmedonline.com/ ,  ,

240 CialisDub CialisDub | E-mail | Web | 23. dubna 2017 v 22:09 | Reagovat

cialis im test

      <a href=http://cialisforsalenrx.com/>buy cialis</a>

    <a href="http://cialisforsalenrx.com/">cialis generic</a>

    cialis discount coupons

241 canada canada | E-mail | Web | 24. dubna 2017 v 0:39 | Reagovat

Hello!
http://cialisforsalenrx.com/ ,  ,

242 AndyDub AndyDub | E-mail | Web | 8. května 2017 v 16:13 | Reagovat

viagra inhibitor

      <a href=http://viagraonlinenvz.com/>cheap viagra</a>

    <a href="http://viagraonlinenvz.com/">cheap viagra</a>

    viagra  pfizer price

243 MoisesDub MoisesDub | E-mail | Web | 9. května 2017 v 22:13 | Reagovat

quanto costa il farmaco cialis

      <a href=http://cialisonlinevmz.com/>generic cialis</a>

    <a href="http://cialisonlinevmz.com/">cialis buy</a>

    mejor precio de cialis en uk

244 ElleDub ElleDub | E-mail | Web | 11. května 2017 v 13:19 | Reagovat

how to get a loan without credit

      http://loanbadoknpz.com/ - loan with bad credit

    <a href="http://loanbadoknpz.com/">loan</a>

    cash advance centers of california

245 MoisesDub MoisesDub | E-mail | Web | 23. května 2017 v 21:39 | Reagovat

best results with viagra

      http://buyviagracvz.com/ -  generic viagra online

    <a href="http://buyviagracvz.com/"> cheap viagra online</a>

    generic viagra hoax

246 cialis_online cialis_online | E-mail | Web | 28. května 2017 v 22:27 | Reagovat

Hello!
http://buycialisfxz.com/ ,  ,

247 AlexeyDub AlexeyDub | E-mail | Web | 2. června 2017 v 19:45 | Reagovat

generic cialis uk discount

      http://cialis10mgonlinez.com/ - buy cialis

    <a href="http://cialis10mgonlinez.com/">cialis online</a>

    il cialis opinioni

248 Unilina Unilina | E-mail | Web | 6. června 2017 v 21:01 | Reagovat

how to apply for a personal loan
<a href=http://paydayloans4today.com>payday express</a>
bad credit lenders only
<a href="http://paydayloans4today.com">payday express</a>

249 Intuirm Intuirm | E-mail | Web | 7. června 2017 v 2:59 | Reagovat

compare loans for bad credit
<a href=http://paydayloansonline7cash.com>personal loans</a>
small loan lenders
<a href="http://paydayloansonline7cash.com">loans for bad credit</a>

250 Juhepice Juhepice | E-mail | Web | 8. června 2017 v 18:05 | Reagovat

generic cialis price
<a href=http://buycialismxonline.com>generic cialis online</a>
cialis non generic cialis
<a href="http://buycialismxonline.com">cheap cialis online</a>

251 Iren1eImask Iren1eImask | E-mail | Web | 11. června 2017 v 17:45 | Reagovat

<a href="http://canadianpharmforyou.com/">cialis from canada</a>  http://canadianpharmforyou.com/ - cialis canada pharmacy
5mg cialis

252 RobertQuemo RobertQuemo | E-mail | Web | 11. června 2017 v 18:12 | Reagovat

<a href=http://writepaperme.com/my/>write my paper for me</a>

<b>Your full security</b>
http://writepaperme.com/my/

We understand that sometimes you may want your deeds to go unknown. That is why we guarantee your complete privacy and security with our paper help writing service. After registration, you receive a unique ID and that is the only thing visible to the professional working on your order. That and all the instructions of your assignment of course. Only our support team will see all the details you provide to be able to contact you in case any questions arise and send you a happy birthday discount on your special day.

Our custom writing service is completely ethical and provides busy students with great resources for their assignments. In the modern world when we need to do everything at the same time, it’s nice to know you can count on someone for back up. We are always here to create the needed sample or perfect your work through editing/proofreading or explain the solutions to any problems you may have. Find out how much more free time you can get with our writing help.

<a href="http://writepaperme.com/my/">write my paper for me</a>

SDrty86uhNM903XZ002

253 Anackab Anackab | E-mail | Web | 16. června 2017 v 0:40 | Reagovat

generic cialis online pharmacy
<a href=http://buycialishrxonline.com>buy generic cialis online</a>
and poppers cialis 20mg
<a href="http://buycialishrxonline.com">online cialis</a>

254 buy_viagra buy_viagra | E-mail | Web | 16. června 2017 v 3:44 | Reagovat

Hello!
http://buyourviagraonline.com/ ,  ,

255 Unilina Unilina | E-mail | Web | 17. června 2017 v 16:10 | Reagovat

viagra dejstvo cialis pills
<a href=http://buycialisonlinearx.com/>cheap cialis</a>
cialis order
<a href="http://buycialisonlinearx.com/">cheap cialis online</a>

256 BrenderGot BrenderGot | E-mail | Web | 27. června 2017 v 22:05 | Reagovat

<a href=http://levitrabis.com/levitra/q.php?q=buy-levitra-generic-cheap-order-online-with-no-script>Buy levitra generic cheap order online with no script</a> - Buy levitra generic cheap order online with no script

257 ValoDub ValoDub | E-mail | Web | 10. července 2017 v 22:30 | Reagovat

money funds

      http://bestsololoan.com/ - payday loans online

    <a href="http://bestsololoan.com/">payday loans</a>

    quick loans with a guarantor

258 ElleDub ElleDub | E-mail | Web | 12. července 2017 v 19:11 | Reagovat

payday loans va online

      http://loansolobest.com/ - payday loans

    <a href="http://loansolobest.com/"> payday loans online</a>

    places for loans with bad credit

259 SteveAmeLm SteveAmeLm | E-mail | Web | 22. července 2017 v 0:40 | Reagovat

cialis from canada pharmacy <a href="http://canadaviagravccialis.com/">viagra canada pharmacy</a> cheap viagra online canada pharmacy daily cialis from canada <a href=http://canadaviagravccialis.com/>canadian pharmacy generic cialis</a>
canadian pharmacy viagra

260 AgustinCharf AgustinCharf | E-mail | Web | 4. srpna 2017 v 18:45 | Reagovat

cbd hemp oil drops for back pain cbd hemp oil for sale <a href=https://cbdoilsale.online/>cbd hemp oil benefits and doses</a> cbd hemp oil health benefits

health benefits of cbd hemp oil pubmed cbd hemp infused products <a href="https://cbdoilsale.online/">cbd hemp oil for muscle pain</a> cbd hemp oil for seizures

261 ValyaDub ValyaDub | E-mail | Web | 26. srpna 2017 v 17:20 | Reagovat

free try cialis

      http://buycialisonlineji.com/ - cialis online

    <a href="http://buycialisonlineji.com/">cialis generic</a>

    cialis en yaho

262 MoledDub MoledDub | E-mail | Web | 28. srpna 2017 v 17:52 | Reagovat

cialis venta uruguay

      <a href=http://cheapcialisuik.com/>cialis online</a>

    <a href="http://cheapcialisuik.com/">cialis online</a>

    ou trouver cialis france

263 RevebaDub RevebaDub | E-mail | Web | 27. září 2017 v 19:37 | Reagovat

price of viagra asda

      <a href=http://cheaphgviagra.com/>viagra generic</a>

    <a href="http://cheaphgviagra.com/">viagra</a>

    freier viagra nz proben

264 Jimmyinavy Jimmyinavy | E-mail | 11. října 2017 v 13:59 | Reagovat

test soft

265 KevinNon KevinNon | E-mail | 12. října 2017 v 10:47 | Reagovat

Ojzenwmpr
Хочу купить в интернет магазине http://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/ - женские кошельки хермес, Купить <a href=http://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>кошельки женские</a> недорого интернет мaгaзин

266 Jamesabeno Jamesabeno | E-mail | 13. října 2017 v 13:39 | Reagovat

Wjmibeqvv
Где рядом купить <a href=http://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>кошельки женские</a> prada 1прикид ру, Интернет магазин <a href=http://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>кошельки женские</a> пучини

267 Rosarioweity Rosarioweity | E-mail | 20. října 2017 v 7:27 | Reagovat

Gdkakjbtp
Цена <a href=https://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>кошельки женские</a> египет
, Цена <a href=https://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>кошельки женские</a> с большим отделением для карточек дешовые

268 kamil kamil | E-mail | 20. října 2017 v 12:21 | Reagovat

potřeboval bych poradit
dělám poprvé medovinu za studena,
mám to v demižonu koukám že to kvasí,ale nejdou bubliny přes kvasnou zátku tak nevím jestli je někde chyba. :-(

269 Honza Honza | 3. listopadu 2017 v 21:45 | Reagovat

[268]: ne utesnené okolí zatky?

270 Jozef Jozef | E-mail | 21. listopadu 2017 v 17:35 | Reagovat

Vyrobil som medovinu s Dolskymi kvasinkami, pekne kvasila 4 tyždne,prvykrat som stočil, je kalná a viacej sladká. Dá sa jej pomoct, rozkvasiť?

271 Roberthal Roberthal | E-mail | Web | 26. července 2018 v 21:52 | Reagovat

http://sev-city.ru/forum/user/24924/

Продаем Вам декоративные бетонные парканы что прослужат для вас 50 лет и более. Абсолютно все работы готовы сделать сами без дополнительных переплат и потери времени. Уже после подписания заказа паркан будет стоять у вас уже через 5 дней. Без новых плат и скрытых платежей, все что обсудили - цена остается той же. Такие обязательства гарантирую стажем деятельности с 2006 года, с данного периода мы лишь расширяемся благодаря благодарным рекомендациям наших клиентов.

272 Water Flosser Water Flosser | E-mail | Web | 10. září 2018 v 8:14 | Reagovat

It fasts, efficient, and comfy method to get you on the best track to appropriate oral health.If you are dating.

273 WilliamEvoky WilliamEvoky | E-mail | Web | 8. října 2018 v 14:26 | Reagovat

Каждая хозяйка привыкла делать заморозки на зиму, чтобы они не испортились и в любой момент можно было полакомиться вкусненькими и витаминными продуктами, подробнее об этом читайте на сайте <a href=http://dettka.com>http://dettka.com</a>

274 Direct Lender Loans Direct Lender Loans | E-mail | Web | 9. října 2018 v 14:03 | Reagovat

paydayloans lenders <a href="https://creditloansguaranteedapproval.com">credit loans guaranteed approval</a> no credit loans <a href=https://creditloansguaranteedapproval.com>no credit loans</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.